TV8 ekranlarında yayınlanan MasterChef programında bu akşam, yarışmacılar en iyi yemekleri hazırlamak için kıyasıya bir yarışa girişiyor. Yarışma sırasında öne çıkan tariflerden biri de Etli ekmek. Peki, Etli ekmek nasıl hazırlanır ve hangi malzemelere ihtiyaç duyulur? İşte detaylar…
ETLİ EKMEK MALZEMELERİ
Hamur İçin:
- 3 su bardağı un
- 1,5 su bardağı su (kontrollü ekleyin)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım paket kuru maya (isteğe bağlı)
Etli Harcı İçin:
- 300 gram yağsız dana kıyma (isteğe bağlı olarak kuzu kıyması eklenebilir)
- 1 adet kuru soğan (ince doğranmış veya rendelenmiş)
- 2 adet domates (rendelenmiş veya ince doğranmış)
- 1 adet yeşil biber (ince doğranmış)
- 1/4 demet maydanoz (ince doğranmış)
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber (isteğe bağlı)
ETLİ EKMEK NASIL YAPILIR?
Hamurun Hazırlanması:
Geniş bir karıştırma kabında unu alın ve ortasını havuz gibi açın. Tuz ve mayayı ekleyip karıştırdıktan sonra, yavaşça suyu ekleyerek yumuşak bir hamur yoğurun. Hamurun, elinize yapışmayan, elastik bir kıvamda olması önemlidir. Hamurun üzerini temiz bir bezle örtün ve yaklaşık 30 dakika mayalanmaya bırakın (eğer mayasız hamur yapıyorsanız bu adımı atlayabilirsiniz).
Etli Harcın Hazırlanması:
Kıymayı bir kaba alın ve üzerine doğranmış soğan, domates, biber ve maydanozu ekleyin. Ardından zeytinyağını, tuzu, karabiberi ve isteğe göre pul biberi ekleyerek harcı güzelce karıştırın.
Hamurun Şekillendirilmesi:
Mayalanan hamuru tezgaha alın ve birkaç eşit bezeye ayırın. Her bezeyi un serpilmiş tezgahta ince, uzun ve oval şekilde açın.
Etli Harcın Eklenmesi:
Hazırladığınız hamurların üzerine etli harcı eşit şekilde yayın. Harcı ince bir tabaka halinde yerleştirin.
Pişirme Süreci:
Etli ekmekleri önceden ısıtılmış 200 derece fırında veya yüksek ateşte ısıtılmış bir taş fırında pişirin. Fırında pişiriyorsanız, 10-15 dakika kadar üzerinin kızarması yeterli olacaktır.