Elbistan’da 'dur' ihtarına uymadı kaza yapınca yakalandı! Elbistan’da 'dur' ihtarına uymadı kaza yapınca yakalandı!

MasterChef Türkiye’de bu akşam yarışmacılar, dokunulmazlık oyununda hünerlerini sergilerken izleyiciler lor dolması tarifinin detaylarını merak ediyor. Evde denemek isteyenler için “Lor dolması nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?” soruları öne çıkıyor. İşte MasterChef’in özel lor dolması tarifi ve adım adım yapılışı…

LOR DOLMASI İÇİN GEREKEN MALZEMELER

  • 1 su bardağı tuzsuz lor peyniri
  • 1 çay bardağı ince bulgur
  • 1 adet kuru soğan (ince doğranmış)
  • 1/2 demet maydanoz (ince doğranmış)
  • 1/2 demet dereotu (ince doğranmış)
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • Yeterince tuz
  • Sarma için 15-20 adet asma yaprağı (tuzluysa önceden haşlanmış)
  • Üzeri için 1/2 çay bardağı zeytinyağı, 1 su bardağı sıcak su ve isteğe bağlı limon dilimleri

LOR DOLMASI TARİFİ: ADIM ADIM YAPILIŞI

BULGURU ŞİŞİRİN:

İnce bulguru geniş bir kaseye alın. Üzerine hafifçe sıcak su ekleyin ve birkaç dakika bekleyerek bulgurların şişmesini sağlayın.

İÇ HARCI HAZIRLAYIN:

Şişmiş bulgura lor peyniri, doğranmış kuru soğan, maydanoz ve dereotu ekleyin. Ardından nane, karabiber, pul biber ve tuzu ilave edin. Son olarak zeytinyağını ekleyip tüm malzemeleri iyice harmanlayın. Harç dolmaya hazır hale gelmiştir.

DOLMALARI SARIN:

Asma yapraklarını düz bir zemine serin. Hazırladığınız harçtan her bir yaprağın ortasına yeterli miktarda koyun. Yaprakların kenarlarını içe doğru katlayarak dolmaları sıkıca sarın.

DOLMALARI PİŞİRİN:

Sarma işlemi bittikten sonra dolmaları tencereye yerleştirin. Üzerine zeytinyağı gezdirin ve sıcak su ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte yaklaşık 30-40 dakika pişirin.