Maraş mutfağının en gözde lezzetlerinden biri olan Maraş çöreği, çıtır çıtır dokusu ve ağızda dağılan aromasıyla sofralara renk katıyor.

Akşam kahvaltılarının vazgeçilmezi olan bu lezzeti evinizde kolayca hazırlamak ister misiniz?

İşte size, Kahramanmaraş'tan sofralarınıza uzanan özel bir tarif:

Malzemeler:

  • 2 su bardağı ılık süt
  • 2 çay bardağı eritilmiş tereyağı
  • 2 çay bardağı zeytinyağı
  • 6 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 3 çay kaşığı tuz
  • 3 yemek kaşığı irmik
  • 3 yemek kaşığı Maraş Gurme Susam (kavrulmuş)
  • 3 yemek kaşığı Maraş Gurme Çörek Otu
  • 5-6 su bardağı un

Hazırlanışı:

  1. Derin bir kapta ılık süt, eritilmiş tereyağı, zeytinyağı, yoğurt, tuz, şeker, irmik, susam ve çörek otunu güzelce karıştırın.
  2. Unu azar azar ilave ederek parmak uçlarınızla yoğurun. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar un eklemeye devam edin.
  3. Hamuru yoğurduktan sonra tezgaha alıp pürüzsüz bir görünüm alana kadar yaklaşık 1 dakika daha yoğurun.
  4. Eğer hamur çok yumuşak olursa, 30 dakika kadar buzdolabında dinlendirin.
  5. Dinlenmiş hamuru 4 veya 5 parçaya bölün ve merdane ile yarım santimetre kalınlığında açın.
  6. Kalıp veya bardak yardımıyla yuvarlak çörekler kesin.
  7. Bıçak veya çatal kullanarak çöreklerin üzerlerine istediğiniz şekilde desenler verin.
  8. Yağlı kağıt serili fırın tepisine çörekleri dizin.
  9. Fırınınızı 180 dereceye ayarlayıp fanlı pişirme modunu seçin.
  10. Çörekleri üzerleri ve altları altın sarısı renk alana kadar 25-30 dakika pişirin.
  11. Fırından çıkan çörekleri oda sıcaklığına gelene kadar bekletin.
  12. Ağzı hava almayan kaplarda sakladığınız takdirde Maraş çöreğinizi bir hafta kadar taze tutabilirsiniz.

Afiyet olsun!

İkinci elde "Güvenli Ödeme Sistemi" 27 Eylül'den itibaren zorunlu olacak! İkinci elde "Güvenli Ödeme Sistemi" 27 Eylül'den itibaren zorunlu olacak!

Püf Noktaları:

  • Maraş çörekleri için kullandığınız unun tipi lezzeti etkileyebilir. Mümkünse kepekli un veya tam buğday unu kullanarak daha lezzetli ve besleyici çörekler elde edebilirsiniz.
  • Çöreklerin üzerine susam ve çörek otu dışında istediğiniz baharatları da ekleyebilirsiniz.
  • Fırınınızın ısısına göre pişirme süresi değişebileceğinden, çörekleri ara ara kontrol etmeniz ve üzerleri kızarınca fırından çıkarmanız önemlidir.
  • Çöreklerinizi soğuk servis etmeden önce oda sıcaklığına gelmesini bekleyin.

Bu lezzetli tarifi denedikten sonra yorumlarınızı ve fotoğraflarınızı bizimle paylaşmayı unutmayın!

Editör: Editör 07