Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), bu yılın ikinci yarısı için önemli bir karar aldı. Alınan karara göre öğretmenlerin öğrenciler için karnede yazacakları öğretmen görüşü tüm öğrenciler için farklı olacak. Bu sayede kopyala yapıştırma sisteminin önüne geçilmesi amaçlanıyor.

Öğretmen Karne Görüşü Nedir?

Öğretmen karne görüşleri, karnelerin genellikle sağ köşesinde yer alan öğretmenlerin öğrenciler hakkındaki düşüncelerinin yer aldığı bölümdür. Görüşler, öğrencilerin gelecekteki eğitim hayatı için önemli bir rol oynaması ile birlikte hem veliler hem de öğrenciler için çok kıymetlidir.

Dönerde et yerine kullandıkları şey pes dedirtti! Dönerde et yerine kullandıkları şey pes dedirtti!

Öğretmen Karne Görüşü Örnekleri

MEB'in aldığı kararın ardından birçok öğretmen karne görüşlerini nasıl yazacaklarını araştırmaya başladı. İşte bazı örnekler:

"Sevgili öğrencim, bu dönemde gösterdiğin çaba ve gayret için tebrik ederim. Karne notlarının yanı sıra, seninle geliştiğimiz her alanda gurur duyuyorum. Başarılarının devamını dilerim."
"Karnenin yanı sıra, senin gibi sorumluluk sahibi, özgüveni yüksek ve arkadaş canlısı bir öğrenciye sahip olduğum için çok mutluyum. Başarılarının artarak devam etmesini dilerim."
"Bu dönemde gösterdiğin özveri ve çalışma azmi için teşekkür ederim. Her zorlukla başa çıkma yeteneğini takdir ediyorum. Derslerdeki başarını artıracağına inanıyorum."
"Biricik yavrum, başarılarınla beni çok mutlu ettin. İyi tatiller! Üstün başarılarının devamını dilerim."
"Birinci dönemden beri gösterdiğin çaba ve başarıların seni buraya kadar getirdi. İyi tatiller!"
Öğretmen Karne Görüşü Nasıl Yazılır?
Öğretmen karne görüşlerinin yazımı sırasında dikkat edilmesi gereken bazı noktalar bulunmaktadır. Öğrencinin güçlü ve zayıf yönlerini takip eden öğretmenler bu noktaları iyi bir şekilde analiz etmelidir. Öğretmenler bu tavsiyeleri yazarken mutlaka öğrenciler için gelecek tavsiyesinde bulunması önerilmektedir.

Öğretmen karne görüşleri yazarken dikkat edilmesi gerekenler:

  • Öğrencinin güçlü ve zayıf yönleri belirtilmelidir.
  • Gelecek için tavsiyelerde bulunulmalıdır.
  • Görüşler açıklayıcı ve motive edici olmalıdır.
  • Kopyala yapıştırmadan kaçınılmalıdır.
  • Dilbilgisi kurallarına uyulmalıdır.