Bu akşam MasterChef programında dokunulmazlık oyunu için yarışmacılar, en lezzetli yemekleri hazırlamak üzere kıyasıya bir yarış içindeler. Bu kapsamda, Mumbar dolması tarifi ve malzemeleri en çok merak edilen konular arasında. Peki, Mumbar dolması nasıl yapılır ve gerekli malzemeler nelerdir? İşte detaylar…

MUMBAR DOLMASI MALZEMELERİ

Mumbar İçin:

  • 500 gram temizlenmiş koyun veya kuzu mumbarı (ince bağırsak)
  • 1 yemek kaşığı tuz (temizlemek için)
  • Yarım limon suyu (temizlemek için)
  • Sirke ve su (temizlemek için)

İç Harcı İçin:

  • 1,5 su bardağı pirinç (veya tercihe göre ince bulgur)
  • 200 gram yağlı kıyma
  • 1 adet kuru soğan (ince doğranmış)
  • 2-3 diş sarımsak (ince doğranmış)
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kuru nane

Tuz

  • Yarım demet maydanoz (ince doğranmış)
  • 1 yemek kaşığı tereyağı veya sıvı yağ

Pişirme İçin:

TÜPRAŞ HİSSELERİ DÜŞÜYOR MU? Yatırımcılar Ne Yapmalı? TÜPRAŞ HİSSELERİ DÜŞÜYOR MU? Yatırımcılar Ne Yapmalı?
  • Sıcak su
  • 1-2 yemek kaşığı tereyağı veya sıvı yağ

MUMBAR DOLMASI NASIL YAPILIR?

Mumbarı Temizleme

İlk olarak, mumbarları iyice yıkayın. İç kısımlarını tuz, limon suyu, sirke ve su karışımıyla ovarak temizleyin. Ardından durulayıp, su dolu bir kapta bekletin.

İç Harcı Hazırlama

Geniş bir karıştırma kabına pirinci alıp yıkayın. Üzerine kıymayı, doğranmış soğanı, sarımsağı, biber ve domates salçasını ekleyin. Karabiber, kimyon, pul biber, kuru nane ve tuzu ilave edin. İnce doğranmış maydanozu da ekleyerek tüm malzemeleri iyice karıştırın. Lezzet katmak için 1 yemek kaşığı tereyağı veya sıvı yağ eklemeyi unutmayın.

Mumbarları Doldurma

Hazırladığınız iç harcı, temizlenmiş mumbarların içine dikkatlice doldurun. İç malzeme pişerken şişeceğinden fazla sıkıştırmamaya özen gösterin. Mumbarların açık uçlarını ip veya kürdan yardımıyla kapatın.

Mumbarları Pişirme

Mumbar dolmalarını geniş bir tencereye dizin. Üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin ve 1-2 yemek kaşığı tereyağı veya sıvı yağ ilave edin. Orta ateşte kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşe alın ve mumbarlar yumuşayana kadar, yaklaşık 1-1,5 saat pişirin. Gerekirse su ekleyerek pişirme işlemini tamamlayın.

Editör: Editör 07