Sümbül, yayınlanan genelgelerle corona nedeniyle okulların kapatılmasının ağırlaştırıldığı, arkadaşlarının risk altında çalıştığını kaydetti.

Eğitim Sen Mersin Şubesi eğitim öğretimde bir haftada ortaya çıkan sorunlarla ilgili hazırladığı raporu kamuoyu ile paylaştı.

Hastanede dehşete düşüren olay! Başhekim, doktora tecavüz etti Hastanede dehşete düşüren olay! Başhekim, doktora tecavüz etti

Sendika binasında düzenlen basın açıklamasında konuşan Şube Başkanı Mahmut Sümbül, dünyanın en çok okulların kapandığı iki ülke olarak ün yaptıklarını kaydetti.

Okullar ilk açılması ve en son kapanması gereken yerler olduğunu anlatan Sümbül, “Yapılması gereken hazırlıkların yaz döneminde bitirilmesini istedik. Ancak okulların açılması ile eksikliklerin giderilmediğini tam tersine okulların onarımdan geçme süreci yaz olması gerekirken okulların eğitim öğretime başlaması ile birlikte onarıma girdiği, okulların şantiyeye dönüştüğü, Bahriye İlkokulu, Hasan Akel lisesi bunlara örneklerdir” dedi. Dezenfektandan tutun maskeye, servis araçlarından tutun sınıfların kalabalıklığına, teneffüs sürelerine kadar çok ciddi olumsuzluklar içeren bilgilerin bulunduğunu anlatan Sümbül. “Sınıf kalabalıklığı Türkiye geneli gibi Mersin’de de fazla. Sınıfların önemli bir kısmı 40’ı aşan mevcudu var. Sınıfların havalandırma koşulları önemli bir sorun. Teneffüs sürelerine dair bakanlık valilikleri yetki vermişti. Fakat hafta içinde 3 defa teneffüs sürelerine dair aynı gün içinde değişiklikler oldu. Ders süreleri 40 dakikadan 30’a sonra tekrar 40 dakikaya çıkarıldı. Bilimin ve pedagojinin bu sürüde en büyük gereği ders sürelerinin 30 dakika olması ve sınıfların havalandırılması idi” ifadelerini kullandı.

“GELEN SAYILAR KAYGILANDIRIYOR”

Son haftalarda çok sayıda bulaşı sayıları gelmeye başladığını ve bunların kendilerini kaygılandırdığını vurgulayan Sümbül, “75.Yıl Anadolu Öğretmen Lisesi’nde şu an 7 sınıf korona nedeniyle kapatıldı. Yine 19 Mayıs Anadolu Lisesi’nde 5 sınıf korona nedeniyle kapatıldı. Bu okullar aynı zamanda pansiyonla okullar. Bunların yanında çok farklı okullarda çok fazla sayıda öğretmen ve öğrencinin pozitif veya temaslı olduğuna dair bilgiler geliyor. Servislerden ailerden bulaşı gelme riski çok yüksek. Bu nedenle toplumsal bağışıklık önemsenmeli” dedi. Milli Eğitim Bakanı’nın Türkiye genelinde 200 sınıfın kapatıldığı açıkladığını ifade eden Sümbül, “Covid-19 nedeniyle okulların kapatılma şartını ağırlaştırıyorlar. Arkadaşlarımız risk altında çalışıyorlar. Bir tarafta gerekli önlemler alınmazken bir yandan da sanki bu işlet çok başarılı imişler gibi bir algı oluşturmaya çalışıyorlar” şeklinde konuştu.