MasterChef'in bu akşamki dokunulmazlık oyununda yarışmacılar, en lezzetli yemekleri yapmak için kıyasıya mücadele ediyor. Bu akşamın özel tariflerinden biri ise herkesin ilgisini çeken Lebeniye Çorbası! Peki, bu özel çorbanın tarifi nasıl yapılır, Lebeniye Çorbası için hangi malzemeler gerekli? İşte detaylar...

LEBENİYE ÇORBASI TARİFİ: MALZEMELERİ VE YAPILIŞI

MasterChef'in bu bölümünde, geleneksel bir lezzet olan Lebeniye Çorbası dikkat çekiyor. Evde denemek isteyenler için tarifi ve malzemeleri şu şekilde:

KÖFTE İÇİN GEREKLİ MALZEMELER:

200 gram kıyma
1 çay bardağı ince bulgur
Tuz, karabiber

ÇORBA İÇİN GEREKLİ MALZEMELER:

1 çay bardağı pirinç veya 1 su bardağı haşlanmış nohut
1 yumurta sarısı
1 su bardağı yoğurt
1 yemek kaşığı un
6 su bardağı su veya et suyu
Tuz

ÜZERİ İÇİN:

1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı pul biber (isteğe bağlı)

LEBENİYE ÇORBASI NASIL YAPILIR?

KÖFTELERİN HAZIRLANMASI:

İnce bulguru bir kaba alın ve üzerine az miktarda sıcak su dökerek şişmesini bekleyin.
Şişen bulgura kıyma, tuz ve karabiber ekleyerek yoğurun.
Hazırlanan karışımdan küçük misket köfteler oluşturun ve bir tabağa dizin. Köfteleri hafifçe unlayarak beklemeye alın.

ÇORBANIN HAZIRLANIŞI:

Pirinç ve nohutu önceden haşlayın. Eğer nohutu haşlamadıysanız, bir gece öncesinden suda bekleterek pişirmeniz gerekecektir.
Büyük bir tencereye 6 su bardağı su veya et suyunu ekleyerek kaynamaya bırakın.

TERBİYE HAZIRLIĞI:

Ayrı bir kapta yoğurt, yumurta sarısı ve unu pürüzsüz bir kıvama gelene dek çırpın.
Yoğurdun kesilmesini önlemek için terbiyeye, kaynamakta olan çorba suyundan birkaç kepçe alarak ekleyin.
Hazırlanan terbiyeyi tencereye yavaşça ilave edin ve sürekli karıştırın. Çorba kaynamaya başladığında, köfteleri ekleyin ve yaklaşık 10 dakika pişirin. Köfteler piştikten sonra haşlanmış nohutları da ekleyin. Tuzunu ayarlayın ve bir taşım daha kaynatın.

Ezgi Sertel Neden Yok? Gelin Evi'nden Ayrılmasının Sebebi Açıklandı Ezgi Sertel Neden Yok? Gelin Evi'nden Ayrılmasının Sebebi Açıklandı

SERVİS İÇİN SON DOKUNUŞLAR:
Küçük bir tavada tereyağını eritin, üzerine kuru nane ve pul biber ekleyin. Baharatların aromasını çıkana dek kavurun ve çorbanın üzerine dökün.

Editör: Editör 07