Kuruçay, çöken Ebrar sitelerinin bulunduğu bölgenin zemininin, şehrin en kötü zemin noktası olduğunu hatırlatarak bu bölgenin Kahramanmaraş'ın tüm yağmur, sel ve kanalizasyon sularının birleşerek aktığı dere yatağına bitişik olduğunu belirtti.

Yıkılmadan önce Ebrar sitesindeki binaların zemin+7 katlı olduğunu anımsatan Kuruçay, yeni inşa edilen binaların ise bodrum+6 kat olarak tasarlandığını ve donatısız beton kazık ile takviye edilip tünel kalıp sistemiyle inşa edildiğini ifade etti.

Büyükşehir Andırın’da Ana Arterlerin Asfaltını Bir Bir Yeniliyor Büyükşehir Andırın’da Ana Arterlerin Asfaltını Bir Bir Yeniliyor

Kuruçay, bu alanların depremden hemen sonra uygun olmayan alan ilan edildiğini ancak buna rağmen rapor değişikliğine ile yapılaşma izni çıktığını dile getirdi.

D65C6B83 Ac73 49D1 845E 5E81D64Dd566

"Azerbaycan Mahallesi ve çevresi de bu uygunsuz alanlar arasında yer alıyor" diyen Kuruçay, Kahramanmaraş’ın son 15 aydır “uygun olmayan alan” saçmalıklarla perişan edildiğini ve uygun olmayan alanları belirleyen bazı uzmanların kararlarını eleştirdi.

"Tespit ettiğiniz uygun olmayan alan ve heyelan bölgeleri buradan daha mı kötü zemine sahipti? Üstelik o bölgelerde bir tek bina bile yıkılmadı" diye sordu.

Kuruçay,"Biraz aklınız, mantığınız, insafınız varsa lütfen bu yanlışlıktan dönün, erdem kazanın" şeklinde konuştu.

"Bu kadar insanı yeteri kadar mağdur ettiniz. Yaptığınız hiçbir açıklama gerçeklerle bağdaşmıyor" diyerek yetkilileri göreve çağırdı.

Jeoloji Mühendisi Mehmet Kuruçay’ın açıklamaları, konunun önemini bir kez daha gözler önüne serdi ve yetkilileri acil tedbirler almaya davet etti.

Editör: Editör 02