Hangi Gezegen En Büyük, Hangisi En Küçük? Hangi Gezegen En Büyük, Hangisi En Küçük?

6 Şubat'ta meydana gelen ve Kahramanmaraş'ı da etkileyen depremler, birçok alanda olduğu gibi tarımsal üretimi de olumsuz etkiledi. Fakat Kahramanmaraşlı çiftçiler pes etmedi. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nün destekleriyle üretimi yaygınlaştıran salatalık üretiminde bu yıl 34 bin ton rekolte bekleniyor.

3 Bin 500 Dekarda Yetiştiriliyor

Aydınkavak, Kılılı, Yenipınar, Avşarlı, Yeşilyöre ve Kadıoğluçiftliği mahallelerinde 3 bin 100 dekarı açık, 400 dekarı ise örtüaltı alan olmak üzere toplamda 3 bin 500 dekar alanda salatalık üretimi yapılıyor.

Ülke Genelinde Talep Gören Bir Lezzet

Büyük bir zahmetle yetiştirilen Kahramanmaraş salatalığı, lezzeti ve kendine has aromasıyla ülke genelinde 30 ilden alıcı buluyor.

Hedef: Avrupa Pazarı

Kadıoğluçiftliği Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Adem Tosun, depremden sonra sağlanan desteklerle gerek üretim gerekse satış noktasında bir sıkıntılarının kalmadığını belirterek, "Geçen yıl 2 ortak şirketle Almanya'ya biraz ürün gönderdik. Ama Allah nasip ederse kendi imkanlarımızla yakın zamanda bu ihracatı kendimiz yapmayı düşünüyoruz. İl ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü katkılarıyla yakın zamanda bir soğuk hava deposu inşasına başladık. Bununla birlikte Almanya'ya soğutulmuş kornişon göndermeyi planlıyoruz." şeklinde konuştu.

5 Bin Tonluk İhracat Hedefi

Çiftçilerden Rızvan Peker de bölgede yaklaşık 1500 dekar arazide sebze üretimi yaptığını ve hedefinin aracısız Avrupa'ya ürün yollamak olduğunu dile getirdi. Peker, geçen yıl çeşitli firmalar aracılığıyla 2 bin 500 ton olan sebze ihracatlarının bu yıl 5 bin ton olmasını beklediklerini vurguladı.

2 Bin Kişiye Ekmek Kapısı

Bölgeye sadece Kahramanmaraş'tan değil Şanlıurfa, Malatya ve Gaziantep başta olmak üzere çevre illerden de işçi getirildiğini aktaran Peker, "Devletimiz milletimiz el ele verdikten sonra bizim aşamayacağımız hiçbir sorunumuz yok. Devlet çiftçimizin her zaman yanında buna inanıyoruz." dedi.

Editör: Editör 07