Karatutlu, bölgedeki koordinasyon sorunları, adaletsiz uygulamalar ve sağlık çalışanlarının yaşadığı zorlukları gündeme taşıdı.

Dr. İrfan Karatutlu, deprem bölgesinin eski haline dönebilmesi ve kendi kendine yeter hale gelebilmesi için daha fazla yatırıma ve halkın maddi-manevi desteğine ihtiyaç duyduğunu vurguladı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın yerel dinamiklerden kopuk politikalar üretmesinin ve uygulamalar yapmasının bölgedeki sorunları artırdığını belirtti. Rezerv alan tespiti sonrası halkın şikayetlerinin arttığını, uygunsuz alan mağduriyetleri ve orta hasarlı binaların durumu gibi belirsizliklerin bölge halkını olumsuz etkilediğini ifade etti.

"Depremzedelerin İşten Çıkartılması Yanlış"
Deprem sonrası toplum yararına programlarla yaklaşık 10.000 kişinin işe alındığını hatırlatan Karatutlu, depremin sosyal, ekonomik ve psikolojik etkilerinin sona ermediği bu dönemde işe alımların durdurulmasının yanlış olduğunu belirtti. Hatay, Kahramanmaraş, Adıyaman ve Malatya'da depremin etkilerinin en az beş yıl süreceğini vurgulayan Karatutlu, yetkililerin bu süreyi dikkate alarak uygulamalar yapması gerektiğini söyledi.

Göksun ilçesine doğal gaz yatırım müjdesinin verilmesini olumlu bir gelişme olarak nitelendiren Karatutlu, muhalefete geçen Dulkadiroğlu, Türkoğlu, Elbistan, Pazarcık, Çağlayancerit ve Ekinözü belediyelerine de aynı tarafsız yaklaşımın gösterilmesini umduğunu ifade etti.

"Sağlık Çalışanlarına Saldırı Cezasız Kalmamalı"
Kahramanmaraş'ta bir aile hekiminin, ilaç yazma konusundaki tartışma nedeniyle bir hasta tarafından bıçakla saldırıya uğradığını belirten Karatutlu, bu tür saldırıların cezasız kalmaması gerektiğini vurguladı. Güvenlik ve adli yetkililerin, halkın sağlık hakkını engelleyenlere karşı gerekli önlemleri almasını beklediklerini söyledi.

CHP Heyeti Kahramanmaraş’ta! İş Dünyası, STK’lar ve Esnafın Sorunları Dinlendi CHP Heyeti Kahramanmaraş’ta! İş Dünyası, STK’lar ve Esnafın Sorunları Dinlendi

"Sağlık Bakanlığı’nın Haksız Yönetmelik Değişiklikleri"
TUS sınavıyla ilgili yapılan yönetmelik değişikliğiyle hekimlerin mağdur edildiğini belirten Karatutlu, 0.2 olan tekrar sınava girenlerin katsayısının 0.5'e çıkarılmasının adaletsizliğe yol açtığını ve binlerce hekimin mağdur olduğunu söyledi. Sağlık Bakanlığı'nın, merdiven altı sağlık merkezlerine göz yummasının kabul edilemez olduğunu ifade etti.

"Özel Muayenehanelerdeki Eşitsizlikler"
Deprem döneminde özel hastaneler ve muayenehaneler arasındaki eşitsizliklerin devam ettiğini belirten Karatutlu, Sağlık Bakanlığı'nın özel muayenehanelerden SGK hizmet almasını engellediğini söyledi. Bu durumun sadece özel hastaneleri koruma amacı taşıdığını ifade etti.