Depremlerden en çok etkilenen illerden biri olan Adıyaman’da, sağlık hizmetleri ve altyapının yeterli olmaması halk sağlığını tehdit eder hale geldi.

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Adıyaman Şubesi’nin hazırladığı “6 Şubat Depreminin 18. Ayı Raporu”nda, kentte sağlık kuruluşlarının mevcut durumu ve halk sağlığı üzerindeki etkileri detaylandırıldı.

Milletvekili Karatutlu: “Sağlık bakanı ‘yenidoğan çetesi’ skandalında sorumluluktan kaçamaz!” Milletvekili Karatutlu: “Sağlık bakanı ‘yenidoğan çetesi’ skandalında sorumluluktan kaçamaz!”

DEM Parti Şırnak Milletvekili Nevroz Uysal Aslan, raporda yer alan tespitleri TBMM gündemine taşıyarak, Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu’na önemli sorular yöneltti. Sağlık hizmetlerinin yetersizliğinin halk sağlığı sorununa dönüştüğünü belirten Aslan, çözüm odaklı yanıtlar beklediğini ifade etti.

Sağlık Bakanına Yöneltilen Sorular

Milletvekili Nevroz Uysal Aslan’ın Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu’na yönelttiği sorular şöyle:

• Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi’nin, 400 yataklı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin dar koridorlarında hizmet vermesinin gebe kadınlar, bebekler ve çocuklar üzerindeki etkileri araştırılmış mıdır?

• Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi’nde toplam kaç sağlık emekçisi çalışmaktadır?

• 6 Şubat’tan bu yana kaç hasta ve/veya gebe kadın bu hastanede sağlık hizmeti almıştır?

• Adıyaman merkezde, 6 Şubat’tan bu yana gebelik, doğum ve doğum sonrası bebek ve kadın ölüm sayısı nedir?

• Gebeliklerdeki düşük (abortus) sayısı kaçtır?

• Depremden önce yapımına başlanan ve 2023’te açılması planlanan Devlet Hastanesi neden hâlâ tamamlanamamıştır?

• 2025 bütçesinde, depremlerden etkilenen sağlık kuruluşlarının yeniden inşası ve sağlık hizmetlerinin niteliğinin artırılması için ayrılan pay ne kadardır?

Editör: Editör 02