Sinema dünyasının büyüleyici yapımlarından biri olan "1917", izleyicilerin merakını cezbediyor. I. Dünya Savaşı'nda geçen bu film, sadece konusu ile değil, teknik başarıları ve ödülleri ile de dikkat çekiyor. 92. Akademi Ödülleri'nde on dalda aday gösterilen ve üç ödülle taçlandırılan film, aynı zamanda birçok prestijli ödül de kazandı. Filmin çekimleri, Nisan ve Haziran 2019 arasında Birleşik Krallık’ta gerçekleştirildi. Görüntü yönetmeni Roger Deakins ve editör Lee Smith, uzun çekim tekniklerini ustalıkla kullanarak filmi iki sürekli çekim gibi göstermeyi başardılar. İşte "1917" filmi ile ilgili tüm detaylar...

1917 FİLMİNİN KONUSU NEDİR?

"1917", I. Dünya Savaşı'nın zorlu koşulları altında, yüzlerce askerin hayatını kurtaracak bir mesajı iletmek üzere görevlendirilen iki genç Britanya askerinin nefes kesen hikayesini anlatıyor. Kıdemsiz Onbaşı Schofield ve Kıdemsiz Onbaşı Blake, neredeyse imkansız görünen bir göreve atılırlar: Düşman hatlarının derinliklerine sızarak, zamanla yarışarak bu hayati mesajı ulaştırmak zorundadırlar.

Mustafa Şamil Ekinci hayatını kaybetti! Mustafa Şamil Ekinci kimdir? Mustafa Şamil Ekinci hayatını kaybetti! Mustafa Şamil Ekinci kimdir?

Bu kritik mesaj, yüzlerce askerin hayatını kurtarabilecek önemli bilgileri içerir. Görevin önemi Blake için çok daha derin bir anlam taşır, çünkü kardeşi de bu tehlikeli bölgedeki askerler arasındadır. İki asker, savaşın acımasız gerçekleriyle yüzleşirken, aynı zamanda zamanla yarışır ve insanüstü bir çaba gösterir.

1917 FİLMİNİN OYUNCULARI VE KARAKTERLERİ

Erbaşı Schofield - George MacKay
Erbaşı Thomas Blake - Dean-Charles Chapman
Yüzbaşı Smith - Mark Strong
Teğmen Leslie - Andrew Scott
Teğmen Joseph Blake - Richard Madden
Lauri - Claire Duburcq
General Erinmore - Colin Firth
Albay Mackenzie - Benedict Cumberbatch
Çavuş Sanders - Daniel Mays
Binbaşı Hepburn - Adrian Scarborough
Teğmen Richards - Jamie Parker
Teğmen Hutton - Michael Jibson
Albay Collins - Richard McCabe
Er Bullen - Chris Walley
Sepoy Jondalar - Nabhaan Rizwan
Er Cornelius - Michael Cornelius

Editör: Editör 07