Kent merkezini canlı tutacak konut bölgelerinin eski mahallelere yapılmasını gerektiğini belirten Kaçmaz şunları ifade etti;

“Şehrin yeniden planlanması hususunda öncelik kentsel dönüşüm olmalı. Yusuflar, Mağralı, Divanlı, Fatihler, Çamlık, Sakarya, Kayabaşı gibi mahallerde kentsel dönüşüm adası oluşturulmalı. Kentin merkezini canlı tutacak konut bölgeleri bu alanda yapılmalı.

İhtiyaç duyulan konut stokunu eski yapı stoku yetersiz olan Yusuflar, Mağralı, Divanlı, Fatihler, Çamlık, Sakarya, Kayabaşı gibi  mahallelerde  bakanlığın belirleyeceği standartlarda ,az katlı  binalar olarak sağlamak mümkün.

Kartalkaya’daki Otel Yangını Türkiye’yi Yasa Boğdu: 76 Kişi Hayatını Kaybetti Kartalkaya’daki Otel Yangını Türkiye’yi Yasa Boğdu: 76 Kişi Hayatını Kaybetti

Kahramanmaraş’ın büyük ölçekte doğru kararlar vermeye ihtiyacı var. Kahramanmaraş imar planı öncelikle 1/50.000 ölçekte ele alınmalı.

Konut alanı kadar kent merkezinin ayağa kalkması da bölge insanı için hayati önem teşkil ediyor. Merkezin planlaması(Trabzon caddesi Azerbaycan bulvarı)öncelik alınmalı, kentin yeniden kalkınması bu bölgenin ayağa kaldırılması ile mümkün olacaktır.

Şehrin büyüme aksları belirlenmeli. Belirlenen yeni büyüme akslarının ve oluştutulacak yeni imar planının uygulanması hususunda geçmişte yapılan hatalar tekerrür etmemeli.

Mevcut imarlı parseller tekrar revize edilmeli.

İlçelerle ortak çalışma grupları kurulmalıdır.

İlçeler ile büyüme ve ticaret aksı kesinlikle düşünülmelidir.

Şehir sanayi şehri olarak planlamalı, mevcut yatırımcıların şehirde kalması için gerekli düzenlemeler hızlıca hayata geçmelidir.

Enerji verimliliği ve geri dönüşüm öncelik alınmalıdır.

Ekonomik, sosyolojik, kültürel danışmanlık alınıp şehir kültürüne ve ruhuna uygun olarak planlanmalı.

Kentsel tasarım zorunluluğu getirilmeli ve özel teşebbüse açılmalı.

Kent merkezi iş alanları ve resmî kurumlar olarak planlanmalı ve kent merkezi cazibe noktası haline gelmeli.”