Türkiye'nin önemli tekstil üretim merkezlerinden Kahramanmaraş'ta sanayiciler, yaşanılan iki büyük depremin ardından yaraları bir an önce sarıp yeniden üretmenin, ekonomiyi yeniden canlandırmak için aralıksız çalışıyor.

Kahramanmaraş depreminde elektrik kontağından çıkan yangında bir fabrikası tamamen yanarak kül olan Kadir kurtulun aile yakınlarından ve çalışma arkadaşlarından toplamda 50'den fazla kişiyi depremde kaybetti.

Kurtuluş Medikal ile sağlıkta yenilikçi adımlar Kurtuluş Medikal ile sağlıkta yenilikçi adımlar

Kadir Kurtul cenazesine ulaştığı yakınlarını peş peşe toprağa verip yaşadığı onca acıya rağmen fabrikasında özel yemekhane kurdurup aylarca her gün 20 bin kişiye 3 öğün sıcak yemek verdi.

KAHRAMAN KENTİN AĞABEYİ OLDU

Kurtul fabrikasının önündeki bekçi kulübesinde aylarca yatıp kalkarak konfeksiyon deposundaki 10 binlerce giyeceği depremzelere dağıttı.

Tüm iş makinelerini depremzedelerin emrine gönderip kahraman şehrin ağabeyliğini yapan Kadir kurtul her konuşmasında, "Devletimizin desteği ile acımızı kalbimize gömerek yeniden ayağa kalkacağız istihdamla depremzelerimize vergilerimizle devletimize destek olacağız" dedi.

Öyle de yaptı ve hem tekstil hemde boya fabrikasıyla 500 büyük sanayi kuruluşu içinde yer aldı.

ISKUR olarak tekstil alanında öncü şehir Kahramanmaraş'ın üretim ve ihracatı ile şehrin gururu yardımseverliği ve depremzede hemşehrilerine her konudaki desteği ile ağabeyi olan Kadir Kurtul'u önceki gün şehre yeni atanan vali Mükerrem Ünlüer, Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör ile fabrikasında ziyaret etti. Vali Ünlüer ile Başkan Güngör, birlikte tekstil alanında faaliyet yürüten ve istihdama önemli katkı sunan İSKUR Tekstil'de Abdulkadir Kurtul'dan faaliyetleri hakkında bilgiler aldı. 

Editör: Editör 02