En lezzetli eli böğründe tarifini yapan yarışmacı bireysel dokunulmaz olacak. Peki, MasterChef eli böğründe nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte püf noktalarıyla eli böğründe

Eli böğründe, kuşbaşı doğranmış kuzu eti ile yapılan yemektir. Maraş Eli Böğründe / Maraş Yanyana 04.11.2022 tarihinde Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillenmiş ve coğrafi işaret almıştır. Harika lezzet eli böğründe yemeği deneyenlerin çok seveceği tariflerden biri. İşte merakla araştırılan eli böğründenin en lezzetli ve pratik tarifi...

MALZEMELER

600 gram kuzu kuşbaşı

4-5 adet domates

7-8 adet biber

3 adet patates

4-5 diş sarımsak

3-4 adet küçük boy soğan ya da arpacık soğan

Tuz

Pul biber

Karabiber

Başkan Toptaş’tan öğrencilere sıcak dokunuş Başkan Toptaş’tan öğrencilere sıcak dokunuş

Kekik

4 yemek kaşığı zeytinyağı

Tereyağı

Sosu İçin;

1 tatlı kaşığı biber salçası

1 tatlı kaşığı domates salçası

1 su bardağı sıcak su

2 yemek kaşığı zeytinyağı

TARİF

İlk önce et; zeytinyağı, tuz ve baharatlarla karıştırılıp, 1-2 saat dinlendirilir. Bu işlem, etin daha yumuşak olmasını sağlıyor.

Patateslerin kabukları soyulur ve küp küp doğranır. Domates ve biberler de büyüklüğüne göre dilimlenir.

Soğan ve sarımsağın kabukları soyulur. Tüm malzemeler tepsiye sıra sıra dizilir.

Etin üzerine, çay kaşığıyla ara ara tereyağı konulur.

Patateslerin üzerine tuz ve dilediğiniz baharat atılır.

Sos için; zeytinyağı ve salça, bir kapta suyla açılır ve bütün malzemelerin üzerine gezdirilir.

Üzerini bir kapak ya da yağlı kağıtla kapatıp, 200 derece fırında etler yumuşacık oluncaya kadar pişirilir. Pişerken etleri arada bir karıştırabilirsiniz.