Türkiye, 6 Şubat'ta asrın felaketiyle sarsıldı. Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 şiddetindeki depremler, 11 ili yıktı. Gaziantep de depremden en çok etkilenen şehirler arasındaydı. Binlerce binanın yıkıldığı şehirde, enkaz kaldırma çalışmaları başladı. Afetin üzerinden aylar geçse de acı hala aynıydı.
HEPSİ ENKAZ ALTINDA KALDI
Gaziantep Islahiye'de yaşayan Tunçbilek ailesi de, depreme evlerinde yakalandı. Muhammed Tunçbilek'in eşi Ebru ve oğulları Yunus Emre (14) ile Yusuf Tunçbilek (10), Çamlıca Mahallesi'nde depremde yıkılan Şehit Zafer Yılmaz Apartmanı'nın enkazında kaldı.
Arama kurtarma çalışmalarında çıkarılan Ebru Tunçbilek ile oğlu Yusuf'un cenazeleri, İslahiye Asri Mezarlığı'na toprağa verildi. Ancak, ailenin diğer çocuğu Yunus Emre'ye ise ulaşılamadı.
Baba Muhammed Tunçbilek, evladı Yunus Emre'nin cenazesine ulaşmak için DNA testi verip yasal süreci başlattı. Depremden tam 6 ay sonra acı gerçek ortaya çıktı.
Çalışmalarda Yunus Emre Tunçbilek'in cenazesinin, Adana'da polis memuru Mehmet Akif Yetişir olduğu düşüncesiyle bu kente defnedildiği anlaşıldı.
Tespitin ardından Muhammed Tunçbilek'in talebiyle, Yunus Emre'nin cenazesi İslahiye'ye getirildi. Tunçbilek, İslahiye Asri Mezarlığı'nda kılınan cenaze namazının ardından gözyaşlarıyla annesi ve kardeşinin yanına defnedildi.
Yunus Emre'nin amcası Ahmet Tunçbilek, 6 Şubat'ta yengesi ve 2 yeğeninin yıkılan apartmanın enkazında kaldığını söyleyerek, "Yengem ve Yusuf'u defnettim.
Yunus Emre'ye ise ulaşamadık. Cenazelerin karışmış olacağı düşüncesiyle DNA testi vererek talepte bulunduk. Yapılan araştırma sonunda yeğenimin, Adana Mezarlığı'nda olduğu tespit edildi. Adana'dan alarak getirdiğimiz yeğenim Yunus Emre'yi, depremden 6 ay sonra, annesi ve kardeşinin yanına defnettik" dedi.