Hem işlevsel hem de lezzetli bir atıştırmalık mı arıyorsunuz? O halde bu tarif tam size göre! Bu leziz kurabiye sadece 3 malzemeyle yapılıyor ve brownie'ye benzeyen yumuşak, çikolatalı bir tada sahip.

Şekersiz, yumurtasız ve unsuz bu kurabiye aynı zamanda sağlıklı beslenmeye önem verenler için de ideal. Bu tarif, olgun muzların tadını harika bir şekilde çıkarmanızı sağlar ve aynı zamanda oldukça doyurucudur.

Hazırlaması çok kolay olan bu kurabiyeyi bir kapta karıştırıp fırına veriyorsunuz. Fırından çıkarın ve servis yapmadan önce biraz soğumasını bekleyin.

Malzemeler:

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Vefatının Yıl Dönümünde Kahramanmaraş’ta törenle anıldı Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Vefatının Yıl Dönümünde Kahramanmaraş’ta törenle anıldı
  • 2 adet olgunlaşmış, büyük boy muz
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1/2 su bardağı yer fıstığı ezmesi

Hazırlanışı:

  1. Muzları soyun ve birkaç parçaya bölün.
  2. Muzları, kakaoyu ve yer fıstığı ezmesini geniş bir kaba alın.
  3. Bir çatal yardımıyla muzları ezerek tüm malzemeyi iyice karıştırın.
  4. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine, aralarında boşluk bırakarak birer kaşık halinde dökün.
  5. Önceden ısıtılmış 175°C fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirin.
  6. Kurabiyelerin üzerine fırından çıkarmadan önce hafifçe bastırın. Elinize yapışmıyorsa pişmiş demektir.
  7. Oda sıcaklığında soğuduktan sonra servis edin.

Püf Noktaları:

Daha yoğun bir lezzet için kakaoyu bitter kakao ile değiştirebilirsiniz.
Fıstık ezmesi yerine ceviz, badem veya fındık ezmesi de kullanabilirsiniz.
Kurabiyelerin üzerini pişirmeden önce ceviz veya badem parçaları ile süsleyebilirsiniz.
Kurabiyeleri hava geçirmez bir kapta saklayarak 3-4 gün taze tutabilirsiniz.

Afiyet olsun!