GENEL

2024 YKS sonuçları ne zaman açıklanacak? YKS sonuç sorgulama...

2024 YKS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? Sonuçlar, 4 Ağustos’taki tercih tarihinden itibaren 2 hafta içinde duyurulacak. Detaylar burada.

Abone Ol

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tercih sonuçlarının açıklanması için heyecan dorukta. Üniversite tercihleri 4 Ağustos'ta tamamlandı. Öğrenciler, YKS puanları ve başarı sıralamalarına dayanarak oluşturdukları tercih listelerini ÖSYM'ye ilettiler. Şimdi ise tüm dikkatler ÖSYM'nin açıklayacağı tercih sonuçlarına çevrildi. Peki, 2024 YKS tercih sonuçları açıklandı mı ve ne zaman açıklanacak?

YKS TERCİH SONUÇLARI AÇIKLANDI MI?

2024 YKS tercih sonuçları henüz ilan edilmedi. ÖSYM, YKS tercih sonuçlarının açıklanacağı tarihe dair resmi bir açıklama yapmış değil.

ÜNİVERSİTE TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN DUYURULACAK?

YKS tercih sonuçlarının, 4 Ağustos'taki tercih döneminin tamamlanmasının ardından 2 hafta içinde açıklanması bekleniyor. Üniversite kayıtlarının 19 Ağustos'ta başlayacağı göz önüne alındığında, YKS tercih sonuçlarının üniversite kayıtlarından önce açıklanması muhtemel.

Geçen yıl, YKS tercih sonuçları 19 Ağustos'ta açıklanmış ve üniversite kayıtları 28 Ağustos'ta başlamıştı. Bu veriler ışığında, bu yılki tercih sonuçlarının 14 Ağustos'a kadar açıklanması tahmin ediliyor. Sonuçlar açıklanır açıklanmaz, detaylar haberimizde yer alacaktır.

YKS TERCİH SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

Üniversite yerleştirme sonuçlarına ÖSYM'nin "sonuc.osym.gov.tr" adresinden ve e-Devlet üzerinden ulaşılabilecek. Adaylar, T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin sonuc.osym.gov.tr adresinden tercih sonuçlarını öğrenebilirler.

ÜNİVERSİTE KAYITLARI NE ZAMAN?

YKS sonuçlarına göre yerleştirme hakkı kazanan öğrenciler, 19-23 Ağustos tarihleri arasında kayıt işlemlerini gerçekleştirecek. Elektronik kayıtlar ise 19-21 Ağustos tarihleri arasında alınacak.

YKS EK TERCİHLERİ NE ZAMAN YAPILACAK?

Yükseköğretim programlarına kayıt işlemlerinin tamamlanmasının ardından, boş kalan kontenjanlar üniversiteler tarafından ÖSYM'ye bildirilecek. Yükseköğretim programlarının 2024-YKS sonuçlarına göre yapılan yerleştirmede dolmayan kontenjanlara, ÖSYM tarafından merkezi ek yerleştirme yapılacak. Merkezi yerleştirmede bir yükseköğretim programına yerleştirilen adaylar, ek yerleştirme için başvuru yapamayacak.