YEREL

Sütçü İmam Üniversitesinde 4 aydır teşvik ödemesi yapılmıyor

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Tıp Fakültesinde, Asistan Hekimlere 4 aydır teşvik ödemelerinin çeşitli bahaneler ileri sürülerek yapılmaması hekimleri mağdur ediyor.

Abone Ol

Üniversitede görevli asistan hekimlere Ağustos, Eylül, Ekim ve Kasım ayına ait teşvik ödemelerinin halen yatırılmadığı öğrenildi.

Diğer yandan nöbet ücreti ödemelerinin de 2 ay geriden geldiği öğrenilirken her ayın 15’inde yatması gereken sabit ve taban ücretlerinin de 10 gün geriden yatırıldı iddia edildi.

Hastane döner sermayesinden ödenmesi gereken ücretlerin idare tarafından bahaneler üretilerek yatırılmadığı, hastaneye döner sermayesinde para olmadığı, hastane faturalarının fazla geldiği, diğer çalışan personel maaşlarının da döner sermayeden ödenmesi nedeniyle hastanede para olmadığı gibi bahanelerle asistan hekimlerin hem teşvik ödemesi hem nöbet ücreti ödemeleri konusunda mağduriyetlerine çözüm üretilmiyor.

Hastane idaresinin aylardır mağdur ettiği asistan hekimlerin verdiği şikayet dilekçelerine ise Yükseköğretim Kurumu İle Maliye Bakanlığına sorumluluğu atarak, çözüm üretmediği de gelen bilgiler arasında.

Hastane idaresinin asistan hekimleri geçiştirdiği, teşvik ödemeleriyle nöbet ücretleri İdarenin ocak ayına kadar yaptırmayacağını Mutemetlik biriminin sözlü olarak hekimlere söylediği öğrenildi.

Hak edilen ücreti alamayan asistan hekimlerin maddi manevi anlamda yıpratılırken, her bir asistan hekimin hastaneden ortalama olarak 20000 TL alacağı olduğu söyleniyor.

Konuyla ilgili bir asistan hekim tepkisini şu sözlerle ifade etti:

Bizler gibi Yüksek Öğretim Kurumu'na bağlı diğer üniversite hastanelerinde çalışan asistan hekimlerin sabit taban+nöbet ücreti+teşvik ücreti ödemelerini zamanında aldığını bilmekteyiz. Bu da yönetimin öne sürdüğü "Biz üniversite hastanesiyiz, Sağlık Bakanlığı'na bağlı değiliz borcumuz fazla" bahanelerini boşa çıkarmaktadır. Her ay ücretlerin yatıp yatmayacağı konusu sürüncemede olup asistan hekimlerden tepki gelince ücretlerin yatırılması hızlanmakta bir kalem ücret ödendikten sonra tepkiler azalınca yine aynı durum devam etmektedir. Ücretlerin ileriki aylarda toplu olarak yatabileceği söylenerek oyalanmaktayız. Aynı zamanda ülkemizin ve dünyanın içinde bulunduğu enflasyon ortamında ücretlerin geriden gelerek veya sonraki aylarda toplu şekilde yatırılması da maddi kaybımıza karşılık olmayacağı da bilinmesi gereken önemli bir durumdur. Hekim Birliği Sendikası üyesi olarak yukarıda bahsi geçen ücretlerin gecikme faizi ile birlikte ivedilikle yatırılması için gerekli hukuki çalışmaların yapılması, ileriki dönemlerde bu tarz olayların yaşanmaması için gerekli önlemlerin alınması bizim için artık elzem olmuştur. Sendika olarak bütün yazılı ve görsel medyada bu konunun duyurulmasında öncü olunması üyeniz olarak ricamızdır. Asistan hekimler bu konuda çok fazla yıpranmış durumdayız. Eğitimimize ve hastalarımıza ayıracağımız vakitlerde bu meselelerle uğraşmak bizleri çok yormaktadır.