GENEL

MASTERCHEF KADAYIF DOLMASI TARİFİ | En Lezzetli Kadayıf Dolması Nasıl Yapılır?

MasterChef programında yapılan kadayıf dolması tarifi ve malzemeleri nelerdir? Kadayıf dolması nasıl hazırlanır? Lezzetli bir tat için ipuçları burada!

Abone Ol

Bu akşam TV8 ekranlarında yayınlanan MasterChef programında dokunulmazlık oyunu kapsamında yarışmacılar, en lezzetli yemekleri hazırlamak için kıyasıya mücadele ediyor. Yarışmacıların sıklıkla tercih ettiği tatlardan biri olan kadayıf dolması, izleyicilerin de dikkatini çekiyor. Kadayıf dolmasının nasıl yapıldığı ve malzemelerinin neler olduğu, mutfak tutkunları tarafından merak ediliyor. İşte, MasterChef kadayıf dolması tarifi ve detayları...

KADAYIF DOLMASI MALZEMELERİ

Hamur İçin:

400 gram kadayıf
100 gram eritilmiş tereyağı

İç Harcı İçin:

200 gram ceviz içi (isteğe bağlı olarak fındık veya antep fıstığı)
1 tatlı kaşığı toz şeker (isteğe bağlı)
1 tatlı kaşığı tarçın (isteğe bağlı)

Şerbet İçin:

3 su bardağı su
2.5 su bardağı toz şeker
1 dilim limon

KADAYIF DOLMASI NASIL YAPILIR?

Şerbeti Hazırlayın:
Öncelikle şerbet için su ve toz şekeri bir tencereye alın. Karışım kaynamaya başladıktan sonra limon dilimini ekleyin ve 10 dakika kadar kaynatmaya devam edin. Ardından ocaktan alarak soğuması için bir kenara bırakın.

İç Harcı Hazırlayın:
Ceviz içini, isteğe bağlı olarak toz şeker ve tarçınla birlikte bir mutfak robotunda çekin. Karışımı iyice harmanlayarak bir kenarda bekletin.

Kadayıfı Hazırlayın:
Kadayıfları geniş bir tepsiye alın. Üzerine eritilmiş tereyağını dökün ve kadayıfları iyice karıştırarak tereyağının her yere dağılmasını sağlayın.

Dolmaları Sarın:
Kadayıflardan bir avuç alıp düz bir yüzeye serin. Ortasına iç harcından koyun ve iki yanını kapatarak rulo şeklinde sarın. Tüm kadayıfları bu şekilde hazırlamaya devam edin.

Pişirme:
Hazırladığınız kadayıf dolmalarını yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye dizin. Üzerlerine kalan eritilmiş tereyağını dökün. Önceden ısıtılmış 180°C fırında, altın rengi alana kadar (yaklaşık 30-35 dakika) pişirin.

Şerbeti Ekleyin:
Fırından çıkan kadayıf dolmalarının üzerine soğuyan şerbeti dökün. Şerbetin dolmalar tarafından iyice emilmesi için bir süre bekletin.