Başkan Toptaş, AB tescilli cevizlerin hasat şenliğine katıldı Başkan Toptaş, AB tescilli cevizlerin hasat şenliğine katıldı

Kahramanmaraş mutfağının incisi Maraş Samsası, üzümlerden yola çıkan, ustalık ve incelik gerektiren bir lezzet şöleni sunuyor. Buğday nişastası ve buğday unu ile buluşan üzümler, odun ateşinde kaynatılarak "hapsa" adı verilen bir karışım oluşturuyor. Bu karışım, incecik bastık tabakalarına dönüşmek için bezlerde kurutuluyor.

BASTIK: MARAŞ SAMSASI'NIN KALBİ

Kurutulan bastıklar, şeritler halinde kesilip öğütülmüş ceviz veya fıstık içiyle üçgen şeklinde sarılıyor. Bu lezzetli sarmalar, baskı altında uzun süre tutularak Maraş Samsası'na dönüşüyor. Kalınlığı 1-1,5 cm, ağırlığı ise 28-35 gram arasında değişen Maraş Samsası, 3-5 gramı ceviz veya fıstık içinden oluşan eşsiz bir lezzet sunuyor.

Samsa Yapma

TARİHİ KÖKLERE SAHİP BİR LEZZET

Maraş Samsası'nın tarihi oldukça eskiye dayanıyor ve Kahramanmaraş mutfağında önemli bir yere sahip. Bastıkların hazırlanması ustalık gerektiriyor ve bu nedenle Maraş Samsası coğrafi sınır ile ün bağı bulunan bir lezzet olarak öne çıkıyor.

ZENGİN MUTFAĞIN BİR SİMGESİ

Kahramanmaraş'ın zengin mutfak kültürünün bir simgesi olan Maraş Samsası, hem yerel halk hem de ziyaretçiler tarafından büyük bir beğeniyle tüketiliyor. Bu eşsiz tat, Kahramanmaraş'ın gurur kaynaklarından biri olmaya devam ediyor.

MARAŞ SAMSASI'NIN LEZZETİNİ KEŞFEDİN!

Maraş Samsası'nı Kahramanmaraş'a özgü taze ve lezzetli ürünlerle tatmak isterseniz, bu eşsiz lezzeti sunan yerel işletmeleri ziyaret edebilirsiniz. Maraş Samsası'nı evinizde de hazırlayabilirsiniz, ancak bastıkların hazırlanması beceri ve deneyim gerektirmektedir.

Editör: Editör 07