6 Şubat depreminin ardından Kahramanmaraş'ta incelemeler yapan Sözbilir, Narlı Fayı'nın henüz kırılmadığını ve kırılması halinde 6.7 büyüklüğünde bir deprem meydana gelebileceğini belirtti.
Ayrıca, Narlı Fayı'nın Sakçagöz Fayı ile birleşmesi durumunda depremin büyüklüğünün artabileceğine dikkat çekti. Narlı Fayı'nın Kahramanmaraş ile Gaziantep arasında yer aldığı ve her iki şehri de etkileyebilecek potansiyele sahip olduğu vurgulandı.
6 ve 7 Şubat 2023 tarihlerinde meydana gelen, ilki 7.7 ve ikincisi 7.6 büyüklüğünde olan depremler, Türkiye'yi derinden etkiledi. Depremler, yıkım, ölümler ve yaralanmalara neden oldu. Depremlerin ardından DEÜ, TÜBİTAK, İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü, Harita Genel Müdürlüğü, Türkiye Belediyeler Birliği ve çeşitli üniversitelerden bilim insanları deprem bölgesine giderek araştırmalar yaptı. Orta Anadolu, Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki fay hatları üzerinde detaylı çalışmalar başlatıldı.
Kahramanmaraş merkezli 11 ili kapsayan bölgede yapılan son araştırma ve incelemelerde, Narlı civarında kapsamlı çalışmalar gerçekleştirildi. 6 Şubat depreminin ilk kırılan parçası üzerinde iki hendek açıldığını belirten Sözbilir, bu parçanın ilk kez kırıldığını ve yeni bir fay gelişiminin söz konusu olduğunu ifade etti. Kırılan parçanın güneyinde yer alan Narlı Fayı'nda da iki hendek açıldığını ve bu bölgede üç deprem gerçekleştiğini tespit ettiklerini söyledi. Narlı Fayı'nın günümüzde de yüksek deprem tehlikesine sahip olduğunu belirten Sözbilir, bu fayın güneyindeki Sakçagöz, Yesemek, Hacıpaşa ve Ölüdeniz faylarının da inceleneceğini ekledi. Ölüdeniz Fayı'nın Türkiye sınırları içindeki bölümündeki tehlike seviyesinin belirlenmeye çalışılacağını vurguladı.
Narlı Fayı üzerindeki çalışmalar sırasında üç tarihsel deprem tespit edildiğini belirten Profesör Doktor Hasan Sözbilir, 6 Şubat depreminin bu fayı çok az etkilediğini, ancak ani bir kırılmanın henüz gerçekleşmediğini açıkladı. Bu nedenle gelecekte Narlı Fayı'nın kırılma olasılığının yüksek olduğunu dile getirdi. Narlı Fayı'nın kırılması durumunda 6.7 büyüklüğünde bir depreme neden olabileceğini, Sakçagöz Fayı ile birleşmesi halinde bu depremin daha büyük olabileceğini belirtti. Fay hattının Kahramanmaraş ile Gaziantep arasında yer alması sebebiyle bu şehirlerin deprem tehlikesi altında olduğunu ve bu bölgelerdeki hazırlık çalışmalarına hız verilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.