YEREL

Kahramanmaraş'ta Sumak Ekşisi Hasadı Başladı

Kahramanmaraş’ta hemen hemen her yerde yetişen sumak ekşisi hasadı, bu yıl da büyük bir coşkuyla başladı. Sumak ekşisi, bölgede "Akıt" ve "Kül" olarak bilinirken, değirmende çekilen çekirdek kısmı da büyük bir değer taşımaktadır.

Abone Ol

(EDETV-A.Gedik)- Sumak ekşisi, özellikle Kahramanmaraş’ta her evin mutfağında yerini alıyor. Geleneksel yemeklerde sıkça kullanılan bu lezzet, sadece yöre halkı tarafından değil, Türkiye’nin birçok yerinde de büyük ilgi görüyor. Sumak ekşisi, yurtdışında yaşayan gurbetçilerin de ilk tercihleri arasında bulunuyor ve büyük bir talep görüyor.

Kahramanmaraş’ta sumak ekşisinin bu denli önemli olmasının sebeplerinden biri de, bölgenin kendine özgü iklimi ve toprak yapısıdır. Sumak ağaçlarının bu bölgede yetişmesi, ekşinin lezzetini ve kalitesini artırıyor. Ayrıca, geleneksel yöntemlerle yapılan hasat ve üretim süreçleri de sumak ekşisinin benzersiz lezzetini korumasını sağlıyor.

Sumak ekşisinin faydaları da saymakla bitmez. Antioksidan özelliği sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirdiği bilinen sumak ekşisi, aynı zamanda sindirimi kolaylaştırıcı etkisiyle de dikkat çekiyor. Doğal bir baharat olması sebebiyle de sağlıklı beslenme trendlerine uygun bir seçenek sunuyor.