GENEL

Kahramanmaraş'ın sokaklarına kadın eli değdi

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin temizlik işleri biriminde 74 kadın personel şehrin sokaklarını temizliyor. Hem şehrin temizliği kadın çalışanlara emanet ediliyor, aynı zamanda kadın istihdamını artırılıyor.

Abone Ol

Kahramanmaraş'ın cefakar kadınları, 6 Şubat'ta yaşanan depremde evlerini kaybetmelerine rağmen yılmadılar ve şehri güzelleştirmek için ellerinden geleni yapmaya devam ediyorlar. Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı bünyesinde görev yapan bu yiğit kadınlar, her sabahın erken saatlerinde işlek caddelere çıkarak dip köşe temizlik yapıyorlar.

ASİYE KABA: "EVİME KATKIM OLSUN, EŞİME DESTEKTE BULUNAYIM DİYE ÇALIŞMAYA BAŞLADIM"

Tarihi Maraş Çarşısı'nda görevli 37 yaşındaki Asiye Kaba, depremde evinin yıkıldığını ve ailesine katkıda bulunmak için ilk kez çalışmaya başladığını söylüyor. Evinde olduğu gibi caddelerde de titizlikle temizlik yaparak hem şehrin güzelliğine katkıda bulunuyor hem de eşine destek oluyor. Asiye Kaba, "Bir kadın olarak diğer çalışma arkadaşlarımla gurur duyuyorum. Kadın gözüyle bakıp dip bucak temizlik yapıyoruz. Evime katkım olsun, eşime destekte bulunayım diye çalışmaya başladım." sözleriyle duygularını ifade ediyor.

RAHİME TUTU: "KADINLAR HER KONUDA GÜÇLÜDÜR, SEVİNÇLE GELİP SEVİNÇLE GİDİYORUM"

Temizlik işçisi Rahime Tutu da ilk başlarda karşılaştığı olumsuz tepkilere rağmen pes etmeden çalışmaya devam ettiğini ve artık gururla mesleğini icra ettiğini belirtiyor. Rahime Tutu, "Birçok kişi 'kadın çöpçü mü olur' diye şaşırıyor. Neden olmasın, olur. Kadınlar her işi yapar çünkü kadınlar her konuda güçlüdür. Sevinçle gelip sevinçle gidiyorum. Yaptığım işle gurur duyuyorum. Temizlik sonuçta ev işine de gitsen temizlik, sokakta da temizlik yapıyorsun. Ben üç evladıma hem annelik hem de babalık yapıyorum. Bu benim için güzel bir duygu. Evimi nasıl temizliyorsam caddeleri, sokakları da aynı şekilde temizlemek zorundayım." diyerek cesaretini ve azmini dile getiriyor.

MÜZEYEN DALGARA: "EVİMİZDEKİ TEMİZLİĞİN AYNISINI SOKAK VE CADDELERDE YAPIYORUZ"

Müzeyen Dalgara da mesleğe ilk başladıklarında yadırgansa da zamanla vatandaşların kendilerine alıştığını ve saygı duyduğunu söylüyor. Müzeyen Dalgara, "Bu mesleği yapmaya çekinenler vardı, biz onlara örnek olduk. Evimizde nasıl dip bucak her tarafı temizliyorsak Kahramanmaraş'ın en prestijli caddesinde de aynı temizliği yapıyoruz. Evimizdeki temizliğin aynısını sokak ve caddelerde yapıyoruz, titiz davranıyoruz." sözleriyle örnek teşkil ettiklerinin altını çiziyor.