YEREL

Kahramanmaraş’ın acı biberi hem dans ettiriyor hem de şeker tadıyla yakmıyor

Kahramanmaraş, dünyaca ünlü acı biberi ile fuarların cazibe merkezi haline geldi. Üreticiler, dans ettiren acı Maraş Biberi ile dikkat çekiyor ve bu eşsiz lezzeti tanıtmak için çeşitli etkinliklere katılıyorlar.

Abone Ol

Akdeniz’in altın şehri olan Kahramanmaraş, UNESCO Gastronomi Kenti unvanına sahip.

Şehrin zengin mutfağı, Maraş Dondurması, Maraş Tarhanası, Çağlayancerit Cevizi, Maraş Sumak Ekşisi Akıtı, Maraş Parmak/Sıkma Peyniri ve Maraş Kelle Paçası gibi coğrafi işaret tescilli lezzetleri ile ünlü. Bu yöresel tatlara, doğal acı reyhasıyla tat katan Maraş Biberi ise bölgenin en önemli unsurlarından biri olarak öne çıkıyor.

Başta coğrafi işaret tescilli “Maraş Biberi” olmak üzere, “Dans Ettiren Maraş Acı Biberi” ve baklavadan daha tatlı “Maraş Şeker Biberi” gibi özel çeşitlerin üretim aşamaları da ziyaretçilere tanıtılıyor. Bu süreçler, yerinde izleme fırsatı sunarak, biberin farklı acı konseptlerinin geliştirilmesine olanak tanıyor.

Bir firma, Maraş Biberi’nde klasik Maraş Pul Biber, Maraş İpek Biber ve Maraş Toz Biberi’nin yanı sıra Dans Ettiren Maraş Acı Biberi ve Şeker Tadında Maraş Biberi gibi yenilikçi ürünler imal ediyor. Bu özel karışım baharatlar, Kahramanmaraş mutfağının zenginliğini ve çeşitliliğini bir kez daha gözler önüne seriyor.

Kahramanmaraş’ın acı biberi, hem tat hem de görünüm itibarıyla gastronomi dünyasında kendine sağlam bir yer ediniyor.