POLİTİKA

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Bazı kesimlerde bir şükürsüzlük hali aldı gidiyor’

İstanbul'daki iftarda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Maalesef ülkemizde bazı kesimlerde bir şükürsüzlük, bir tatminsizlik, bir karamsarlık hali aldı gidiyor” dedi.

Abone Ol

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Tersane Komutanlığı işçileriyle iftarda bir araya geldi. 

İftardaki konuşmasında "Maalesef ülkemizde bazı kesimlerde bir şükürsüzlük, bir tatminsizlik, bir karamsarlık hali aldı gidiyor" diyen Erdoğan, "Halbuki önce elimizdekilere şükredeceğiz sonra daha iyisi, daha güzeli için çalışacağız, mücadele edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Ekonomideki kayıpları telafi edeceklerini söyleyen Erdoğan, "Hayat pahalılığı sebebiyle alım gücümüz bir parça düşmüş olabilir ama 30 milyon vatandaşımıza çalışacak iş, her ay evine girecek düzenli gelir sağladıktan sonra inşallah bu kayıpların hepsini kısa sürece telafi ederiz" şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

HAYATA İŞ OLARAK BAŞLAMIŞ BİR KARDEŞİNİZİM: 1 Mayıs'ı Emek ve Dayanışma Günü olarak 2009 yılında biz resmi tatil ilan ettik. Geçmişte üzüntü verici hadiselerin de yaşandığı bu tarihi gerçek manada çalışanların bayramı haline getirmek için her türlü gayreti gösterdik. Hamdolsun kimi provokatif eylemler dışında uzunca bir süredir 1 Mayıs'ı adına yakışır bir şekilde, emek ve dayanışma günü olarak idrak ediyoruz. Hayata işçi unvanıyla başlamış bir kardeşiniz olarak 1 Mayıs'ı kendi bayramım olarak da kabul ediyorum.

ELİMİZDEKİNE ŞÜKREDİP DAHA İYİSİ İÇİN ÇALIŞACAĞIZ: Maalesef ülkemizde bazı kesimlerde bir şükürsüzlük, bir tatminsizlik, bir karamsarlık hali aldı gidiyor. Halbuki önce elimizdekilere şükredeceğiz sonra daha iyisi, daha güzeli için çalışacağız, mücadele edeceğiz. Bunun ne demek olduğunu en iyi alın teriyle hayatını kazanan siz işçi kardeşlerim bilir.

ALIM GÜCÜMÜZ BİR PARÇA DÜŞMÜŞ OLABİLİR: Dünyamız salgın dönemiyle başlayıp, Karadeniz'in kuzeyindeki savaşla derinleşen bir krizin içinde çırpınırken, biz tüm dikkatimizi ve enerjimizi yatırıma, istihdama, üretime, ihracata yönelttik. Önceliğimizi insanlarımızın işine, aşına vermezsek asıl felaketi o zaman yaşayacağımızı biliyorduk. Hayat pahalılığı sebebiyle alım gücümüz bir parça düşmüş olabilir ama 30 milyon vatandaşımıza çalışacak iş, her ay evine girecek düzenli gelir sağladıktan sonra inşallah bu kayıpların hepsini kısa sürece telafi ederiz.

HEP ÇALIŞANLARIN EMEKLERİNİ ALABİLMELERİ İÇİN ADIMLAR ATTIK: İnsanlığın sahip olduğu her şeyin gerisinde pek çok kişinin alın teri, emeği, fedakarlığı vardır. Uzaktan bakıldığında pırıl pırıl ışıldayan şehirlerin, semalarda süzülen uçakların, her biri farklı ürünler çıkaran fabrikaların gerisinde hep insan emeği bulunuyor. Eskiler emeksiz yemek olmaz derler. Emek yoksa o koskoca binalar inşa edilemez. Emek yoksa fabrika çarkları dönmez. Emek yoksa toprak işlenmez. İşte bu anlayışla hükümetlerimiz döneminde hep çalışanların emeklerini alabilmelerini sağlayacak adımlar attık.

EKONOMİ CİDDİ SINAMALARDAN GEÇİYOR: Türk ekonomisi bir süredir ciddi sınamalardan geçiyor. Bir kısmı küresel gelişmelerden bir kısmı iç dinamiklerden kaynaklanan bu sınamaları alnımızın akıyla aşarak yolumuza devam ediyoruz. Bu süreçte bir yandan istihdam alanlarını genişletirken diğer yandan da ücretleri artıracak düzenlemeler yaptık. Asgari ücrette yılbaşında yüzde 50'nin üzerinde artış yaptık. Tüm çalışanların maaşlarının asgari ücrete kadar olan kısmından gelir ve damga vergilerini kaldırdık. Asgari ücreti artırmamız önemlidir ama emekçilerimizin çok daha fazlasını hak ettikleri de bir gerçektir.

İKTİDARIMIZDA SENDİKALAŞMA ORANI ARTTI: Hükümete geldiğimizden beri en çok desteklediğimiz hususlardan biri de sendikalaşmadır. 10 yıl öncesine göre işçilerin ve kamu görevlilerinin sendikalaşma oranında yarı yarıya artış olmuştur. Çalışanlarımızı her alanda desteklemeye devam edeceğiz.