EKONOMİ

Başkan Okumuş, ‘Biz sadece yol yapan, kaldırım yapan belediye olmadık’  

Kahramanmaraş’ın Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, yol ve kaldırım yapan bir belediyecilik anlayışıyla hareket etmediklerini, yatırıma önem verdiklerini söyledi.

Abone Ol

Türkoğlu’nda kurulan 3 OSB’de 12 bin çalışan ile işsizliğin neredeyse sıfır olduğu bir ilçe haline geldikklerini kaydeden Başkan Okumuş şunları söyledi;

“Her türlü imkânsızlıklara rağmen İstanbul Büyükşehir Belediyesinde tarih yazan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Belediyeciliğini benimseyen, önemseyen, merkezinde insan olan bir anlayış ile çalışıyoruz. Bende size Türkoğlu modelini anlatmak istiyorum; 2005 yılında Beyoğlu Belde Belediyesi Başkanı iken rahmetli Kahramanmaraş, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Balduk, ilk kez yönetim kurulu toplantısını belde de yapmak istedi. Bizde ev sahibi olarak toplantıya katıldık.

O zaman sanayi (tekstil ve yan türevleri) Kahramanmaraş’ta önemli bir yol kat ediyor ve ihracat atılımı yaşanıyordu. Bizde hemen belde belediyesi olarak sanayi yatırımı adına parsel çalışmasına girerek iş dünyamıza yer tahsisi yaparak, bugünkü modern Türkoğlu OSB’nin temellerini o günden attık. Çalışmaları, üretimi, istihdamı, yatırımı, devlet teşviklerinin hepsini öğrenerek, 2014 yılında Türkoğlu’nda hepsini uygulamaya koyulduk.

Çünkü biliyorduk, ekonomik faaliyetleri güçlü tutarsak, halkı işle buluşturursak; evine ekmek götüren sayısını arttırırsak önemli bir gelişmeyi yani halkımızı mutlu edecektik. Belediye olarak halka dokunmanın, yerelde devletin tüm sıcaklığını insana aşılamanın ne olduğunu çok iyi biliyorduk. Nitekim 2014-2023 yılları arasında Türkoğlu’nda 3 OSB kazandırarak bugün 12 bin çalışanı olan işsizliğin neredeyse sıfır olduğu bir ilçe haline geldik. Tabi deprem nedeniyle bazı aksamalar yaşanıyor, onlara da hızla müdahale ediyoruz.

Sadece sanayi yatırımını desteklemekle kalmadık. Kalkınmanın diğer kolu olan tarım sektörünü de önemli destekler sağladık. Yol yapmak, kaldırım döşemek, su getirmek artık belediyecilik değildi bizim gözümüzde. Çünkü biz Recep Tayyip Erdoğan belediyeciliğini merkeze almıştık. İlçemiz Mikro havza yani bölgesel manada tarım üretimi yapıyordu. Yani bir mahallemizde 150 yıllık Antep Fıstığı üretimi yapılırken, bir mahallemizde ise Türkiye’nin yüzde 17’lik Trabzon Hurması üretimi yapılıyordu. Kısacası Çilek’ten Domatese, Salatalık’tan, Kuru Üzüme kadar 35 kalemde üretim var. Hemen kolları sıvayarak devletimizin de desteği ile iyi tarım uygulamalarını başlattık. Çok şükür ki, geldiğimiz noktada önemli tarımsal atılımlar yaptık.



Merkezimizde hep insan var. İnsani yatırımların hepsini ekiplerimiz her dakika icraa ederken , bizde ilçemizin refahı, huzuru, kalkınmışlığı, manevi iklim dokusu, üretkenliği ile ilgili her projeye destek sağlıyoruz. Asli unsurumuz hizmet Hep dediğimiz gibi DEĞİŞİM DÖNÜŞÜM DEĞER"