Tarihi ve kültürü bakımından önemli unsurlara sahip olan Kahramanmaraş’ın birçok lezzeti Coğrafi İşaret Tescili almaya hak kazanırken şehrin geleneksel lezzetlerinden biri olan Afşin tavası da, Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından coğrafi işaret tescil belgesi almaya hak kazandı.

Afşin İlçe Tarım ve Orman Müdürü Muhammet Kayapınar’ın çabalarıyla Ocak ayında Türk Patent ve Marka Kurumu’na coğrafi işaret başvurusu yapılmıştı. Başvuru sürecinde herhangi bir itiraz olmaması üzerine Afşin Tava resmi olarak tescillendi. Kayapınar, bu gelişmeyi Afşin’e müjdeleyerek, “Afşin’imize hayırlı olsun” dedi.

4550

İHSAN İŞBİLİR’DEN AFŞİN TAVA TARİFİ!

Başkan Toptaş, seçim vaatlerinden Yerinde Dönüşüm Ofisi’ni Hayata Geçirdi Başkan Toptaş, seçim vaatlerinden Yerinde Dönüşüm Ofisi’ni Hayata Geçirdi

Coğrafi İşaret Tescilli Afşin Tavasının tarifini Efsus İşbilir Yöresel’den İş Adamı İhsan İşbilir verdi.

Öncelikle esnaflarımızın yıllardır yaptıkları Afşin Tavasının bir statü ve ciddiyet kazanması için gayretlerimiz olmuştu. Çok yakın zamanda da İlçe Tarım Müdürlüğümüzün başvurusu sonucunda Afşin Tavamız tescillendi. İş Dünyamıza ve esnaflarımıza hayırlı olsun. Bu bizim için bir gururdur diyen İhsan İşbilir, istiyoruz ki bir çok ürünümüz Coğrafi İşaret alsın dedi. 

Küçükbaş hayvandan yapmak istersek Koyun’un Kuzunun her tarafından olur ancak Efsus İşbilir Yöresel’i açtık açalı biz Afşin Tavasında küçükbaş hayvanın etini kullanmadık diyen İş Adamı İhsan İşbilir, Büyükbaş hayvanın en yumuşak etinden yapıyoruz. Afşin Tavasında et küçük küçük doğranır ve Toprak tavanın en altına konulur. Etin kendi yağı yeterlidir ancak biz yinede kuyruk yağını etten sonra koyuyoruz. Daha sonra Afşin Tavasında yine Afşin’in Coğrafi İşaret Tescilli ürünü Koçovası Sarımsağını doğruyoruz. Sonrasında yine Afşin’de bahçelerimizde yetişen biber son olarak ise Afşin Domatesini doğrayarak Tavamızın en üstüne koyuyoruz.Tüm bu işlemlerin ardına mutlaka Odun ateşinde pişirmemiz gerekiyor. 1 Saat 15 dakika pişme süresinin ardından ise yine Afşin’imizin Tırnak Pidesi ile afiyetle tüketiyoruz dedi.

Tescil haberine çok sevindiklerini de ifade eden İş Adamı İhsan İşbilir, süreçte emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz dedi.

Editör: Editör 02